top of page

Introducció al mindfulness

 
Programa

  • Qué és el mindfulness?

  • Actitud meditativa

  • Exercicis físics i respiratoris

  • Meditació dinàmica

  • Meditació formal

  • Meditació en la vida quotidiana

Per què és tan necessària avui en dia la meditació? La gran envergadura de responsabilitats i el nivell d’exigència que portem (família, feina, llar, estudis, compromisos …) ens obliga a dividir-nos, a ser uns experts en la multitasca i en el pilot automàtic per poder arribar a tot. Entrenem una ment superficial, dispersa i fugaç, amb incapacitat de mantenir-se centrada i atenta a una conversa, àpat, passeig, dutxa… Tot ho fem amb presses, programant el moment després, repassant el moment abans i perdent-nos l’únic moment real de vida, que és l’ara.
 

No saber estar en el present fa que quan no tenim res a fer ens sentim neguitosos, inquiets i fastiguejats, sensacions de les quals fugim quan podem, programant més dispersió, que a la vegada ràpidament ens cansa, ens avorreix i ens deixa d’interessar, ja que no sabem submergint-nos en l’experiència, en la profunditat del moment. La nostra ment està programada i entrenada per saltar, com ho faria un mico, d’una branca a una altra, però no tenim per què viure així, tenim la capacitat d’estar desperts, conscients i vivint el moment.

De forma natural apareixen experiències meditatives; mirant una posta de sol, una llar de foc, o gaudint d’un moment màgic; això ens fa sentir vius, plens, dóna sentit a les nostres vides. L'objectiu del curs és poder traslladar aquestes experiències i plenitud a la nostra quotidianitat: es necessari prendre consciència i saber mantenir-se present en l’ara.

Col·laboracions
bottom of page