Ioga i mindfulness a les escoles

Inversió de futur

 

- Aprendre a tranquil·litzar-se

- Gestionar el món intern 

- Potenciar la capacitat d'aprenentatge

- Augmentar el potencial com a futus adults

​Cada vegada són més les escoles que opten per proposar activitats de ioga i mindfulness als seus alumnes, oferint la possibilitat d’un desenvolupament integral, contemplant una mirada enfocada cap a l’interior, que permet iniciar el camí de l’autoconeixement i regulació emocional, facilitant els processos adaptatius dels nens i joves en el seu present i forjant una bona base personal i equilibri emocional pel seu futur.

Les sessions s'adapten als diferents grups d'edat o segons a quin públic vagi dirigit. Però totes elles inclouen pràctiques d’atenció plena, concentració i visualització, desbloqueig del cos i exercicis de respiració i relaxació. Introduint també altres eines, segons grup, com poden ser les arts plàstiques i escèniques, música i els jocs, com a complements.

Sovint els infants acumulen tensions que manifesten en forma d’agressivitat, esclats d’ira o sensibilitat emocional. El ioga i el MF també permeten el treball amb les emocions i els sentiments, afavorint a la pau interior i equilibri intern, podent millorar les relacions amb els altres, afavorint l’autoestima i la capacitat d’escoltar-se i escoltar.